Aljas nyolcas

Szereplőgárda | film atmoszférája | feszültség | QT féle kiszámíthatatlanság

Azt hiszem nem tudom Tarantino munkásságát objektívan szemlélni, mert egyszerűen imádom a filmjeit, stílusát és azt a megközelítést, hogy a történet elüt a szokásos jó és rossz szembenállásán; hisz nem is feltétlen van jó/rossz, maximum a néző választ magában.
Nincs ez másként legújabb filmjében sem.
Adott nyolc ember, de igazából nincs kimondva ki jó és ki rossz.
Ha szárazon nézzük, akkor természetesen a fejvadász áll a jó oldalon, aki szállítja az elkapott törvényen kívülit, de tettei, ahogy pl. egy nőt ver azért nem állítják piedesztálra. :)
Nekem személy szerint a seriff karaktere tetszett legjobban és nekem ott jött ki legjobban QT zsenije: a film elején ő volt az a karakter, akit a legirritálóbbnak gondoltam és Ő volt a leggyanúsabb is; de a film előrehaladtával teljesen megváltozott a véleményem, sikerült maga mellé állítania.
Az biztos, hogy Tarantino nagyon jól vezényli színészeit, ez mindig is filmjeinek erőssége, bármilyen karaktereket is formálnak meg, valahogy kihozza a legjobbat az övéiből. És ami szerencsésen társul ehhez a tényhez: QT-nek nincs nehéz dolga a legjobb (általa legalkalmasabb) színészeket alkalmazni. Üdítő volt látni Kurtot, Samuelt szerepükben.


Természetesen a párbeszéd dominál a filmben, de most lassabban történnek a dolgok és most talán először egy elég zárt történetet kapunk, sok szempontból; ami akár lehet negatív is sokak szemében, nekem nem volt vele gondom.

A hangualt, a látvány, díszletek a helyükön; hallottam olyan véleményt, hogy túl lassú, elnyújtott a film, de szerintem amíg QT saját filmjeit készíti (írja, rendezi, szereplőket talál), addig én tátott szájjal (például nevetve), érdeklődve figyelem minedn egyes percét a filmeknek, mert különleges, egyedi, amit csak nagyon nehezen tudnak, akarnak létrehozni.

 




Posted 2016-02-07 by luzsi in category "Egyéb

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.