A nagy dobás

Aktuális téma | lazaság | színészek

Hálás téma a pénzügyi válságról filmet készíteni.
A mozi/TV nézők többségéről lehet tudni melyik oldalon áll, mit képvisel és érez, ha erre terelődik a szó. Könnyen kiszámítható, hogy milyen szempontból érdemes filmet forgatni.
A történetben azon valóságos emberek kapnak szerepet, akik úgymond a jó oldalon álltak, akik nem az összeomlásért tettek, hanem annak leleplezéséért. Vagy nem?
Minden szálat alapvetően úgy tálaltak elénk, hogy drukkoljunk (én így éreztem) a szereplőkért, velük értsünk egyet, pedig Ők is azon kevesek között voltak, akik hasznot húztak sokak szerencsétlenségén, nem törömdömségén.
Steve Carell karaktere ki is mondja ezt a film végén, ekkor gondoltam vissza a film addigi részére, hogy biztos-e az, hogy jó emberekkel szimpatizáltam; nem annak drukkoltam, hogy bukjon be a bankszektor, lakáshitelestől, mindenestől…


…de nem is kellett drukkolni, hiszen tudtok jól mi fog történni, a film segített pár fogalmat, részletet jobban megérteni, adott egy hihető képet arról, mi is történhetett és egy sötét sejtetést, hogy hasonló dolgok könnyen megismétlődhetnek a (közel)jövében.
A film stílusa tempója remekül működött, sikerült a témát úgy prezentálni, hogy érdekfeszítő, friss, pörgős, laza legyen.
Szereplők a helyükön, jó választásnek tünt mindenki, talán Bale volt magához képest viszafogottabb, de leginkább a szerep miatt, mintsem színészi játéka okán.
Mint írtam, a film végén kicsit átértékeltem a látottakat, így azt hiszem, érdemes még egyszer megnézi majd, ha adja valamelyik televízió, immáron más szemüvegen keresztül nézve.
És gondolom a fiatalságnak, akiknek nem mond még-már sokat a válság; hasznos film lehet, egy amolyan “kötelezők röviden”, abból is a jobb fajtából.:)




Posted 2016-04-19 by luzsi in category "Egyéb

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.